לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
מישאל בן הרוש

מיסי יישוב לשוכרי יחידות דיור

שלום, אני שוכר יחידת דיור. ובתקופה האחרונה החל היידוב לחייב את שוכרי היחידות דיור לשלם כמו כל בעל נכס שקיים בישוב ללא התחשבות בגודל הנכס. יש לציין שאני גר ביחידה שנמצאת באותט מבנה ולא במנה צמוד. האם לא צריכה להיות את ההתחשבות בגודל הנכס? והאם היישוב רשאי לחייב אותי כשוכר למרות שהוא מחייב גם את בעל הנכס?(תשלום כפול על אותה קרקע ואותו מבנה?)

item.Author מנהל הפורום עו"ד מרדכי שחם

שלום רב! כפי שהובהר בפורום זה פעמים אחדות - מי שמקבל דרישה לתשלום ביישוב שיתופי או קהילתי, זכאי לקבל מדורש התשלום את פירוט הדרישה לפי כל אחד ממרכיביה, לרבות הבהרת הבסיס הנטען לכל מרכיב של הסכום הנדרש, ודרך חישוב שיעורו. לגבי דרישת תשלומי-ארנונה ניתן לפנות לבירור משלים אל המועצה האזורית, לרבות בכל מקרה של העדר תשובה מספקת. חיוב ארנונה מוטל על נכסים לפי סוגי-אזור, שימוש וגודל השטח; חיוב ארנונה לגבי נכס או חלק ממנו, אינו ניתן לגבייה כפולה. עם זאת, ישנם תשלומים המגיעים למוסד היישובי בעבור שירותים ובעבור שימוש במבנים ובמתקנים שהוקמו ע"י אותו מוסד; אלה עשויים להיגבות על-פי קנה מידה של היקף השימוש, ובמקרים רבים - מכל "בית-אב". כפי שכבר הוצע במקרים דומים שהועלו בפורום זה – יש לפנות לדורש/י התשלום לבירור כאמור בראש תשובה זו; על-פי המידע שיתברר ניתן יהיה לבחון, אם חלק כלשהו של הסכום הנדרש נעדר בסיס או חורג בשיעורו.

forum moderator שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום אגודות שיתופיות