לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
ד"ר דב לקסמן

שקיפות אגודה עותמנית

שלום רב, אני רופא החבר בהסתדרות הרפואית (הר"י) ומשלם דמי חבר. לפני מספר חודשים פניתי להר"י בבקשה לקבל הסבר על המאזן הכספי (שתיאורטית עלול לחשוף אי סדרים) ועל נוהלי שקיפות ובקרה. מזה מספר חודשים אני נתקל בהתנגדות להפגש עימי כולל ביטול פגישות ברגע אחרון וטרטור שלי בין אגפים שונים. ניסיתי להגיש עתירה דרך אתר האינטרנט של מבקר המדינה אך הדבר לא התאפשר מאחר שהר"י אינה בסמכות טיפול מבקר המדינה או נציב תלונות הציבור. אני מניח כי הדחייה שלי נובעת גם מן העובדה כי הועידה הארצית של הר"י מתקיימת ב-22 במאי והר"י מעדיפה להמנע מאי נוחות שעלולה להעיב על הועידה ועל הבחירות המתקיימות במסגרתה. מטרתי היתה דווקא לקבל את התשובות לפני הועידה על מנת שאוכל להציג את העובדות במהלך הועידה. שאלתי היא - אילו כלים עומדים לרשותי בעניין זה? האם אני יכול להגיש צו מניעה לקיום הועידה על רקע סירוב הר"י להשיב על שאלותי?

item.Author מנהל הפורום עו"ד מרדכי שחם

שלום רב! פורום זה עוסק באגודות שיתופיות, להבדיל מעמותות ( עליהן חל "חוק העמותות" מ-1980 ) או אגודות "עותומאניות" – אלה האחרונות הן אגודות שהוקמו לפי החוק שקדם ל"חוק העמותות", ואשר נשמר בתוקפו בתקופת המנדט הבריטי, אף שהוחק בתקופת השלטון העותמאני בא"י. עם זאת יצויין, כי מי שסבר כבר לפני חודשים ( כאמור בשאלה ), כי יש לו השגות או טענות כלפי האגודה – יתקל בטענה מיקדמית של שיהוי, אם ינסה לעכב בהליכי משפט את התכנסות הועידה הארצית זמן כה קצר לפני מועד התכנסותה. בנוסף, ניתן לברר השגות וטענות בתאגיד גם לאחר התכנסות של אסיפת חבריו, ואף בכך טעם שלא לעכבה. פניות כגון אלה הנזכרות בשאלה, מתאימות ל"כתובות" אחרות, לפי התייעצות עם עו"ד, עם סיוע משפטי המתווסף, מדי שלב, לפי הצורך. בהערת אגב: עדיין יש מקום וזמן למענה, טרם התכנסות הוועידה, ומן הראוי לברר אצל בעלי תפקידים באגודה, אם בכוונתם לתת תשובות או הסברים אשר יחסכו את הצורך בהעלאת השאלות בוועידה עצמה.

forum moderator שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום אגודות שיתופיות