.גבולות מעורבות פרטית של חבר ו. ביקורת
האם חבר ועדת ביקורת מנוע חוקית להיות מעורה בביקורת פומבית פרטית על התנהלות האגודה - אני מדגיש חוקית ולא אתית
שלום רב! האבחנה בין "לא חוקי" לבין "לא אתי" הינה בעייתית, כשלעצמה, ובנושא המדובר – בפרט: אם מעשה כלשהו של חבר ועדת-ביקורת פסול, בהיותו "לא אתי", האם ראוי "להכשירו" בטענה שאיננו בגדר עבירה או עוולה נזיקית!? מכל מקום: השאלה הינה כללית ומעורפלת, ודורשת פירוט והבהרה, וכפי שהועלתה - איננה ניתנת לתשובה עניינית ומעשית.
כווניתי היא : האם כיו"ר ו. ביקורת אני רשאי להביע דעה אישית באסיפת קיבוץ . אני מדגיש : תוך הקפדה על דיון עקרוני בסוגיה שפרטיה גלוים לציבור והיא על סדר היום. אני מדגיש : מבלי שאשתמש במידע שהגיע אלי מתוקף תפקידי
ועידת ביקורת
שלום רב! מי שנושא בתפקיד של שיפוט או של ביקורת – מומלץ לו להימנע מהבעת דעות ברבים, באופן העלול להיראות כבעייתי, ולעורר כלפיו "ביקורת שיפוטית", גם אם איננו מנצל מידע שבידיו. במיוחד אמורים הדברים בנושאים השנויים במחלוקת בקיבוץ. מול טרוניות צפויות מצד חברים בקיבוץ, במקרה כמתואר בשאלה, לא יעזור גם מענה "חיובי" בפורום אינטרנטי כלשהו. מול סכנת הפגיעה במעמדו ובפועלו של יו"ר ועדת-ביקורת בתפקידו זה, מוצע לשקול כאן את האפשרות של הצגת הדברים ברבים ע"י חבר/ים אחר/ים.