ילדיי המתגוררים אצלי בבית ביחידת הדיור
שלום לכבודו אשמח לתגובתך חילקתי את ביתי בישוב קהילתי המאוגד תחת אגודה שיתופית .ביתי חולק ל 3 יחידות אחת שאני מתגורר בה .ו-2 יחידות קטנות אשר ילדיי מתגוררים בהן כיום לאחר נישואיהם.בתקווה לתת להם את האופציה לחסוך מעט כסף שישמש כהון עצמי אוליי בעתיד יוכלו לרכוש דירה במדינתנו שמחיר הדירה כל כך הזויי ולא בר השגה . בימים אלה נדרשו הילדים על ידי וועד הישוב לשלם מיסי ישוב . אני נחשב כבית אב ומשלם את המיסים כנדרש ולפי הוראות האגודה . ואת הארנונה למועצה בעבור שטחי היחידות יש לציין כי אינני גובה כל תשלום מילדיי פרט להוצאות החשמל והמים שהם צורכים. האם יש זכות לישוב קהילתי לדרוש מס ישוב מילדיי המתגוררים ביחידות הדיור אצלי . מס הישוב מחולק עקרונית . 1. מס ישוב 2. מס עבור שמירה . 3. מיים שלמעשה אני משלם אותם ישירות לישוב .על ידי חישוב משעון המים שלי . האם נכון שמבית אב אחד ידרשו 3 תשלומי מיסי ישוב? אשמח לתגובתך ולפי הבנתך המשפתית .
שלום רב! מוסבת תשומת-הלב לתשובה שניתנה בפורום זה לשאלה דומה שהועלתה ביום 24/6/2018, ובמיוחד – לסעיף ב' בתשובה. כמו-כן מופנה השואל לתשובה שניתנה בפורום זה לשאלה מיום 31/7/2018 ולתשובות הנוספות בנושא הנזכרות שם. עם זאת, יש מקום לפנייה מתאימה אל דורשי חלק-התשלום לפי "בית אב", לצמצום הדרישה – בהתחשב בתנאי האילוץ והצפיפות היחסית של המשפחה המורחבת, כעולה מהשאלה כאן, על מנת שיסתפקו בתוספת כספית מופחתת ( למשל: כתשלומי שני "בתי-אב" סה"כ, ולא שלושה ).