דירת גן ותשלום מיסי ועד בית.
שלום רב - אני מתגורר בדירת גן בבניין בן 9 קומות , דירת הגן שלי היא בכניסה נפרדת מלובי הבניין (בניין מאוד יוקרתי ויפה) , אני נכה המוגבל בניידות רגליים ודירתי אף מוגדרת כ"דירת נכה". במשך שנה שבה אני גר בדירה אני נאלץ לשלם דמי ועד בית בסך 250 ש"ח (3000 שקל בשנה ) שזה המון כסף. כאשר השירות היחידי אותו אני מקבל מהבניין הוא כמויות אשפה בלתי פוסקות הנזרקות מחלונות הבניין אל חצרי. אין לי כל שימוש בשירותי הבניין והכניסה היא נפרדת לחלוטין וכאן קצת אפרט . 1 לובי הבניין (המאוד יפה) 2. כניסת הבניין ומערכת האינטרקום והמצלמות 3. תאורת הבניין הפנימית 4. תאורת הבניין החיצונית 5 . מעליות וחדרי מדרגות 6. חדרי אחסון משותפים לעגלות ואופניים 7. חדרי אשפה 8. חניונים תת קרקעיים ושעריהם 9. משאבות ליצירת לחץ מים. 10. גם על שלט השם שלי בתיבת הדואר שילמתי בעצמי 11. שלוחה ביתית לאינטרקום הכניסה - לא קיימת . ולעומת זאת אני כן שותף למערכת המים והביוב של הבניין, מקבל חשמל מהלוח הראשי של הבניין ומקבל מים חמים מקולטי השמש על הגג. כפי שאתם רואים הדירה שלי למעשה מנותקת לגמרי מהבניין ונפרדת כמעט בהכל כולל כניסה נפרדת וחניה נפרדת וחצר סביב הדירה שהיא המזבלה של הבניין. פניתי לוועד הבניין כבר עם כניסתי לבניין לפני שנה והוועד טוען שכיוון שדירתי גדולה משמעותית מיתר הדירות אז אני משלם רק 250 שקל ולא 300 או 350 כמו דירות הפנטהאוז, בתשובה עניתי כי דירות הפנטהאוז בניגוד אלי משתמשות הכי כבדות בשירותי הבניין וזה כולל משאבות מים וקילומטראז, הכי גבוה למעליות שהיא ההוצאה העיקרית (אותן משאבות ומעליות שאני כלל איני יודע איך הן נראות). אני יודע שהדירה שלי היא למרבה הצער חלק מבית משותף ולפי החוק היבש אני צריך לשלם כמו כולם אך בפועל במקרה שלי בטוח שאפשר "להרטיב" את החוק כיוון שהעושק והעוול והקיפוח שלי ממש זועקים השמיימה . הוועד הציע לעשות משאל דיירים , אך ברור שהדיירים יחליטו לטובת העשרת קופת הוועד. נכון לעת זו כפי שהבטחתי , שנה ראשונה הייתי ילד טוב ושילמתי כפי שנדרשתי , אך לא עוד! אבקש ממנהל הפורום או מבעלי ניסיון דומה עצה טובה.
שלום מר מלכה, אני מבין את התרעמותך על המצב אליו נקלעת. ברם, כפי שאתה יודע, החוק לא קבע את שיעור ההשתתפות בהוצאות ניהולו והחזקתו של הבית המשותף עפ"י קריטריונים סוציאליים או עפ"י שיעורי השימושים שעושים בעלי הדירות ברכוש המשותף. מטעם זה, גם בעלי הדירות בקומת הקרקע חייבים להשתתף בהוצאות הפעלתה והחזקתה של המעלית וכן בהוצאות זיפות הגג המהווה חלק של הרכוש המשותף. כל שאוכל לייעץ לך הוא לנסות "להרטיב" את ליבם או מצפונם של שכניך כדי שהם יסכימו להפחתת הנטל המוטל עליך. בהצלחה.
שאלות נפוצות:
הראל אריק
רות פור
רוני בורוכוב
רונית פלמון