לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
ויולטה

רישום מעלית בפנקס הבתים המשותפים ותשלום זהה של ועד בית

בבניין שלנו הותקנה מעלית לפני 11 שנים , ברוב של 4 בעלי דירות מתוך סה"כ 6 בעלי הדירות , עפ"י החוק . שני בעלי הדירות ( משפחת x ומשפחת Y ׂ) לא היו מעוניינים להשתתף כספית בהתקנת המעלית , וזו כמובן זכותם . בבניין 2 דירות בכל קומה , כל הדירות זהות מבחינת גודל שטח הדירה . אין כניסה נפרדת . ועד הבית דאז (עדיין מתגורר בבניין) , אשר יזם את רעיון המעלית , דאג להכין מסמך מתאים שבו ציין את עלויות התקנת המעלית , וכן ציין את שמות 4 בעלי הדירות ששילמו עבור התקנת המעלית . כמו כן , ציין כי "נשמרת הזכות למשפחת X להשתמש במעלית או להעביר זכות זו לאחרים תמורת תשלום חלקה בהקמת המעלית כ-30,000 ש"ח צמוד לדולר" ( המסמך ברשותי ). יש לציין, כי עקב סכסוך של ועד הבית עם משפחת Y , הוא לא רשם סעיף דומה כפי שרשם עבור משפחת x . אני מניחה שבכל מקרה ומשפחת Y הייתה מעוניינת להצטרף לתשלום בשלב מאוחר יותר , הוא לא יכול היה למנוע זאת כמובן...אבל לא זו הנקודה . במשך השנים , כל דיירי הבניין שילמו דמי וועד בית בצורה שווה , כולל שתי המשפחות שלא השתתפו כספית בהתקנת המעלית. לאחרונה, משפחת Y מכרה את דירתה למשפחה חדשה אשר מתגוררת כבר בדירה. משפחה זו טוענת כי מאחר ואין היא משתמשת במעלית , היא מוכנה לשלם אך ורק דמי וועד בית בשיעור מופחת . ברצוני לברר : 1. בתקנון מצוי של הבית המשותף , בסעיף 59 ו' (ב') כתוב בבירור כי כל בעלי הדירות יהיו חייבים להשתתף בהוצאות האחזקה וההפעלה של המעלית . לפי הבנתי כל בעלי הדירות , לרבות אלה שלא השתתפו כספית בהתקנת המעלית . כלומר גם מי שלא עושה שימוש במעלית - חייב בהוצאות אחזקתה ותפעולה , שהרי רכוש משותף בהגדרתו הוא רכוש המשמש את כל בעלי הדירות או את רובם . במקרה שלנו - המעלית אכן משמשת את רוב בעלי הדירות בבניין ( 4 מתוך 6 ) . אם כך, פעלנו לפי התקנון המצוי , ולפי הבנתי לא היה צורך לבצע תיקון צו בית משותף ולרשום את הצמדת המעלית בפנקס הבתים המשותפים בלשכת רישום מקרקעין ( דבר שנראה לי מוזר ביותר , כי נושא ההצמדות לדירה לא נראה לי קשור). האם אני צודקת בטענתי שאין שום צורך לרשום את המעלית בפנקס הבתים המשותפים בלשכת רישום מקרקעין ? 2. האם אכן במקרה שלנו , כל בעלי הדירות , ללא יוצא מן הכלל , חייבים בתשלום זהה בדמי וועד בית ? הרי , למשל, במקרה של זיפות או סיוד גג בית משותף , מי שנהנה מכך הם דיירי הקומה האחרונה ...ועדיין חייבים גם דיירי הקומה הראשונה להשתתף באופן שווה בתחזוקת הגג ( זיפות או סיוד ), גם אם הם לא נהנים . לפי הבנתי , אין קשר בין "זיקת ההנאה" של בעל דירה מסויימת , לבין מידת השתתפותו בדמי וועד הבית . 2 שאלות ...2 תשובות . תודה .

עו"ד דניאל רותם

שלום ויולטה, כאמור, המעלית בביתכם היא חלק של הרכוש המשותף. לפיכך, לא ניתן להצמידה לדירות מסוימות ואף אין צורך בכך. הואיל והמעלית היא רכוש משותף של הבית, כל בעלי הדירות חייבים שהשתתף בהחזקתה במצב תקין ובהוצאות הפעלתה ללא כל קשר למידת שימושם במעלית. לאור האמור לעיל, את צדקת בכל הנחותיך. יישר כוחך!

forum moderator שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום בתים משותפים