לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
מירה

הגשת תביעה בנושא מטרד רעש - מזגן- בבנין משותף

בוקר טוב המזגן של השכן מעלינו מרעיש נורא וגורם לרעידות בקיר חדר השינה אצלינו, מזה כבר כחודשיים אני מתנהלת מול בעל הדירה אבל הוא לא פועל בנושא, שלחתי לו מכתב רשום שמבקש ממנו לטפל במטרד וכן יש לי בדיקת רעש שמוכיחה כי המזגן אכן חורג מגבולות המותר. מהו הצעד הבא? להגיש תביעה בפני המפקח על רישום המקרקעין? מה עלי להביא איתי? במה זה כרוך? תודה מראש

עו"ד דניאל רותם

שלום מירה, כדי לזכות בתביעתכם נגד שכניכם בעלי המזגן שגורם למטרד של רעש ורעידות עליכם לשכנע את המפקח על רישום המקרקעין או השופט שידון בתביעה כי אתם חשופים לרעש המטריד שמקורו במזגן של שכניכם. תוכלו להוכיח את המטרד באמצעות מומחה למדידת רעשים או באמצעות מומחה למזגנים. נטל ההוכחה מוטל עליכם. כידוע, רעש הוא מטרד יחסי .עוצמת המטרד שונה בשעות הלילה ושעות המנוחה ביחס לשעות היום שבהן קיימת פעילות בחוץ. רצוי כי המומחה שתסתייעו בו יציע דרכים להפחתת הרעש והמטרד שהמזגן גורם לכם. רצוי כי תגישו את התביעה לבית משפט השלום שתחום סמכותו מצויה דירתכם.

מירה

תודה עו"ד רותם, כפי שכבר כתבתי בפוסט המקורי שלי, בודק רעש היה אצלי ויש לי דו"ח רעש שמעיד על חריגה מגבולות האעש המותרים ע"פ חוק. הבודק מטעם היחידה לאיכות הסביבה שלח מכתב רשום בו הורה לבעל הדירה לתקן את המטרד, זה לא קרה. אז לאור כל זאת, אני צריכה להגיש תביעה בפני המפקח על המקרקעין באיזור מגורי? תודה

עו"ד דניאל רותם

שלום מירה, את התביעה להפסקת מטרד הרעש שמקורו במזגן של שכניך את הרשאית להגיש לבית משפט השלום שבתחום סמכותו מצוי ביתכם. למפקח על רישום המקרקעין אין סמכות לדון במטרדים או בהפרת חובה חקוקה. הסמכות לדון בעניינים אלו נתונה אך ורק לבית משפט השלום. (אסמכתה לכך - ע"א 664/71 עורקבי נ' נקר פורסם בפ"מ ע"ח עמ' 130.). שימי לב כי נטל ההוכחה מוטל עליך. עליך לשכנע את בית המשפט בנכונות טענותיך. כדי להצליח בכך מומלץ להגיש לבית המשפט חוות דעת של מומחה ערוכה כדין. אני ממליץ לך להגיש את תביעתך באמצעות עו"ד מיומן המתמחה בדיני נזיקין ומקרקעין.

forum moderator שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום בתים משותפים