לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
מיכל

דרישת תשלום בגין שיפוץ חניה משותפת

אני גרה בבית משותף לפני מספר חודשים הודיע הועד בית שהם רוצים לשפץ את החניה המשותפת ולשים שער חשמלי אני התנגדתי ואמרתי שלאור העובדה שאני לא משתמשת בחניה אני לא מוכנה להשתמש באותה ישיבה גם ביקשתי שיתנו לי תרשים של החניות המשותפות. נציגת הועד אמרה לי מי שאין לו חניה לא צריך לשלם ולכן נתתי את הסכמתי. לפני כחודש שיפצו את החניה ושמו שער חשמלי. אני כמובן לא רכשתי שלט ואני לא נכנסתי לחניה. לפני כשבועיים פגשה אותי שוב נציגת הועד במעלית וזרקה לי את צריכה לשלם X ש"ח אמרתי לה על מה ? אמרה על החניה הגבתי אבל אמרתם שמי שאין לו לא צריך לשלם, התגובה היתה לא תשלמי אני פונה לעורך דין של תרבות הדיור, שוב כל השיחה היתה במעלית כשאני עם ילדים ולא קשובה ולא יכולה לענות. במאמר מוסגר אציין כי נציגת הועד ובעלה מתנהגים בבניין כאילו שלהם, השתלטו על מחסן ששיך לכל הבניין ובן זוגה של הנציגה עובד משם, אין לאף דייר מפתח למקלט ויש שם דברים רק של מי שהועד מחליט שמתאים לו שיהיה ועוד פעולות. לפני כיומיים קיבלתי מכתב מהאגודה לתרבות הדיור שאני נדרשת לשלם בגין החניה אודה באם אוכל לקבל נקודות להתנגדות לתשלום או דרכי פעולה אפשריים, תודה

עו"ד דניאל רותם

שלום מיכל, ראשית, בקשי מוועד הבית העתק של פרוטוקול האספה הכללית שבה הוחלט על התקנת השער החשמלי. וודאי שהסתייגותך נרשמה וכי נאמר בה כי מי שאין לו חנייה בחצר לא יהיה חייב בתשלום. שנית, החוק מחייב בעל דירה להשתתף לפי חלקו היחסי בהוצאות החזקתו וניהולו של הרכוש המשותף. החוק פוטר בעל דירה מהשתתפות בהוצאות עבור תוספות או השבחות של הרכוש המשותף ללא הסכמתו. סעיף 58 של החוק הדן בחובת ההשתתפות בהוצאות הנ"ל קובע:- " 58. (א) בעל דירה חייב להשתתף בהוצאות הדרושות להחזקתו התקינה ולניהולו של הרכוש המשותף ולהבטחת השירותים המחויבים על פי דין או המקובלים על פי הנוהג, לפי יחס שטח רצפת דירתו אל שטח הרצפה של כל הדירות שבבית המשותף, זולת אם נקבע בתקנון שיעור השתתפות אחר. לעניין זה, "החזקה תקינה" – שמירה על מצבו של הרכוש המשותף כפי שהיה בעת גמר הבניה, לרבות שיפורים שבוצעו בו לאחר מכן בהסכמת בעלי הדירות". לעוה"ד של האגודה לתרבות הדיור אין סמכות לחייב אותך לשלם תשלום שאינך חייבת בו. בעניין "ההשתלטות" על המחסן לשימוש פרטי של אחד הדיירים. ניתן לעתור למפקח על רישום המקרקעין בתביעה לצו מניעה שיאסור על הדייר למנוע מבעלי דירות אחרות בבית להשתמש במחסן שימוש סביר לצרכיהם. (ב) (בוטל).

forum moderator שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום בתים משותפים