לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
א

נזילה מהשכן והמשכיר מאיים שיתבע ולא יתקן את הנזקים

יש לי נזילה בתקרה במקלחת שחילחלה לחדרים, ךארון הבגדים והגיעה למנורות החשמל. הודעתי לשכן והוא הבטיח להביא שרברב ולתקן.הגיע שרברב שהיה אמור להתחיל לעבוד כעבור יומיים. אחרי יומיים התקשרתי מאחר שהשרברב לא הגיע והדייר שלא גר פה, אלא משכיר את הדירה צרח עליי ואמר שאני אשמה בכל הנזק מאחר ולא הודעתי לו לפני כמה חודשים ועכשיו יש נזק מצטבר. רק עכשיו ראיתי את רטיבות, והוא טוען שהוא יפנה לעו"ד ויתבע אותי על כך שלא הודעתי לו בזמן. והוא טוען שאינו חייב לתקן לי את הנזקים. האם הוא יכול להתחמק מתיקון ונזילה ותיקון התקרה שלי,מהסיבה שלא הודעתי לו לפני מספר חודשים?

עו"ד דניאל רותם

שלום, עפ"י הנתונים שפירטת, שכנך בעלי הדירה שמעל דירתך חייב לתקן את מקור הנזילה או הרטיבות וכן הוא חייב לפצותך בגין נזקיך. מצד שני, אחד הכללים המנחים בדיני נזיקין הוא כי הניזוק חייב לעשות את כל מה שהיה ביכולתו כדי להקטין את נזקיו. לפיכך, אם שכנך יצליח להוכיח כי נמנעת מלהודיע לו על הרטיבות למרות שידעת על קיומה או כי יכולת להבחין ברטיבות לפני זמן משמעותי ונמנעת מלהודיע לו על קיומה של הרטיבות הוא יהיה פטור מהחובה לפצותך בגין הנזקים שנגרמו לרכושך במהלך התקופה שבה נמנעת מלהודיע לו על רטיבות והנזקים.

א

הבעיה שכל כמה שנים יש לי נזילה מכיוון שהתיקון לא מספיק טוב.הם מביאים בעל עסק זול וכל הזמן יש לי קילוף ורטיבות ובועות בתקרה,כך שאני יכולה להבחין בנזילה שבאמת המצב חמור. אבל, בינתיים הוא גם מתמהמה מלתקן את הנזילה כרגע ודוחה שוב ושוב.האם אני יכולה לתבוע אותו על כך?זה כבר הגיע לחשמל ולטלויזיה והנזק שלי יהיה גדול ככל שהזמן העובר, מה אני יכולה לעשות אם הוא מסרב לתקן?

עו"ד דניאל רותם

שלום א., אם השכן יסרב לתקן את הנזילה, תיאלצי לאכוף אותו לתקנה באמצעות תביעה שתוכלי להגיש למפקח על רישום המקרקעין או לבית משפט השלום. בתביעה זו עליך לבקש, בין היתר, להסמיך מישהו מטעמך להיכנס לדירת השכן ולבצע את התיקון הדרוש בדירת השכן. המפקח או השופט מוסמכים לתת את הצו אם השכן לא יתקן את מקור הנזילה. את רשאית גם לבקש כי מהנדס או בעל מקצוע מתאים מטעמך יפקח על ביצוע התיקון שיעשה השכן באמצעות בעל מקצוע מטעמו. אם יהיו חילוקי דעות בין בעלי המקצוע , יכריע ביניהם השופט.

א

האם דרוש עו"ד כדי להגיש את התביעה או שזה תביעות קטנות?

עו"ד דניאל רותם

שלום, אין שום חיוב בחוק להיות מיוצג ע"י עו"ד. הדיון בפני המפקח על רישום המקרקעין הוא פחות פורמאלי מאשר דיון בבית המשפט. בבית המשפט לתביעות קטנות ניתן לתבוע פיצוי כספי בלבד. לאור הסעדים הדרושים לך רצוי להגיש את התביעה למפקח על רישום המקרקעין או לבית משפט השלום. אם את מתקשה או חוששת מפני הקושי לטעון בבית המשפט היעזרי בעו"ד.

שירה

היי ניסית להציע בעל מקצוע מאצלך? מישהו שאת סומכת עליו ויהיה מקובל גם עליהם? אולי מישהו מהחברות הגדולות כמו המקצוענים או דפי זהב?

א

יש לי בעל מקצוע להציע שעושה עבודה טובה,אבל השכן מחפש עבודה זולה,ולכן הרטיבות נמשכת

forum moderator שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום בתים משותפים