לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
מארון נג'ם

התקנת מזגן על גג הבניין

אני גר בבניין משותף של שמונה קומות ואני גר בקומה שבע , ואני משלם עבור הוועד בשקים מראש .קניתי מזגן גדול ותכננתי לשים על גג הבניין כי אין לי מקום אחר בבית. ופתאום אני נתקל בסירוב מראש הוועד שגרה בקומה שמונה בטענה שרק מי שגר בקומה אחרונה יכול לשים מזגן ועליי להסתדר בצורה זו או אחרת .הסברתי לראש הוועד שאני הולך לשים על הקיר של גג הבניין ולא על הרצפה והצנרת תהיה על הקיר הפנימי של הבניין ובצורה אסתטית שלא תפריע בכלל לחזות הבניין ובכל זאת אני נתקל בסירוב ממנה למרות שדיברתי עם כמה דיירים ולא ראו פסול בבקשה שלי. אני מבקש לדעת מה זכוותי מבחינה חוקית ומה אני אמור לעשות. אוד לך על עזרתך מארון נג'ם

עו"ד דניאל רותם

שלום מארון, הגג וכן הקירות החיצוניים של הבית המשותף הם בדרך כלל ( פרט למקרים שבהם הוצמדו הגג וגם/או חלק של הקירות החיצוניים של הבית לדירה\דירות מסוימות) רכוש משותף של הבית. הסמכות להחליט כיצד ינוהל הרכוש המשותף של הבית מסורה לאסיפה הכללית של בעלי הדירות. וועד הבית הנבחר מנהל את הרכוש המשותף כנאמן בשם ועבור כל בעלי הדירות. אתה זכאי ליזום החלטה של האספה הכללית של הבית שתאשר את בקשתך למרות התנגדותה של שכנתך המכהנת עתה כראש הוועד. לסיכום, מומלץ שתשכנע את רוב בעלי הדירות לתמוך בבקשתך.

forum moderator שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום בתים משותפים