לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
שלומית אביב

התנהלות לא תקינה של ועד בית

אני מתגוררת בבניין משותף בן 9 קומות ובו 36 דיירים. ועד הבית הנמצא בתפקיד מזה 7 שנים,מתנהל כדלהלן: מעולם לא פירסם דוחות כספיים, ומסרב להציג כאלה גם לאחר פניית דיירים.כמעט ולא מקיים אספות דיירים, ולמעשה מקבל החלטות לבד , משל הבניין ברשותו ובבעלותו. תחזוקתו השוטפת של הבניין לקויה,רמת ניקיון ירודה ביותר,כמעט ואין גינון,תחזוקת מעליות לקויה עם תקלות חוזרות .אין תכניות לפיתוח ושיפור בנושאים הנדרשים .הבניין מוזנח ולאף דייר אין רשות דיבור.לפני כשבועיים וחצי התארגנו מספר מצומצם של דיירים ופנינו בהודעה כתובה על לוח המודעות בבקשה לכנס אספת דיירים-המענה לבקשתנו היה הסרת המודעה והתעלמות מוחלטת.לפי יעוץ של נציגת האגודה לתרבות הדיור(שאיננו חברים בה)פרסמנו לאחר 16 ימים הודעה על כינוס אספת דיירים-אך גם מודעה זו הוסרה .הוספנו ותלינו שוב מודעה ולאחר יומיים פרסם אותו ועד שהאספה נידחית בחודש וחצי עקב חופשת משפחות, זאת אומרת הועד התעלם מדרישתנו החוזרת ונהג בבריונות כשתלש המודעה, אך לאחר שהבין שהיענות הדיירים טובה, החליט לדחות את האספה שלא הוא כינס . יש לציין שלדייר המכהן בוועד יש חברים בבניין ,מעין "קליקה". אשר תומכים בו חרף ההתנהלות הלקויה ולא מאפשרים החלפתו.כיצד ניתן לפעול במקרה כזה שבו הועד מתנהל בצורה לקויה כל כך הרבה שנים אך לא מוכן לזוז ממקומו ולאפשר רוטציה של דיירים אחרים לתפקיד הועד?

עו"ד ונוטריון דניאל רותם

שלום שלומית, וועד הבית או בשמו בחוק המקרקעין - נציגות הבית המשותף הוא נציג של האספה הכללית של בעלי הדירות. האספה היא הריבון ולא הוועד! חברי הוועד נבחרים ע"י האספה בהכרעת רוב. החוק קובע את חובותיו של הוועד כלפי בעלי הדירות בבית המשותף. לא אוכל לפרט כאן את כל הוראות החוק. אני ממליץ לך לקרוא את הפרק בחוק המקרקעין העוסק בבתים משותפים או להתייעץ עם עו"ד המתמחה בתחום. גם האגודה לתרבות הדיור אמורה לייעץ בנושא זה ( אם כי ידוע לי על רבים שהתאכזבו משירותיה ). בכל מקרה של חריגת הוועד ממילוי חובותיו או התעלמות של חבריו מהוראות החוק ניתן לעתור למפקחת על רישום המקרקעין. המפקח(ת) מוסמך גם למנות וועד ממונה. לסיכום, אספת בעלי הדירות היא המוסמכת לבחור את חברי הוועד, להחליט על גובה "מסי" הוועד ואילו עבודות או פעולות יש לבצע בקדימות או בעדיפות.

forum moderator שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום בתים משותפים