לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
ליאת

תביעה מול המפקח על המקרקעין

שלום רב, מתנצלת מראש על האריכות. אמי סובלת מרטיבות בדירתה כתוצאה מרטיבות בדירת השכן. השכן כן הפעיל כמה פעמים את חברת הביטוח שלו אולם זו עושה רק תיקונים "קוסמטיים". ביקשנו מהשכן שיביא אינסטלטור באופן פרטי אולם הוא סירב ואף הצהיר כי "לא ישבור מרצפות". לאחר שנה וחצי של רטיבות החלטנו לתבוע אותו. שלחנו לפני כן מכתב מעו"ד לשכן (אשר אינו גר בדירה אלא משכיר אותה). לאחר זמן מה קיבלנו ממנו תשובה כי הוא מכחיש את טענותינו (על כך שהתיקונים הם קוסמטיים) ושאנחנו מוזמנים לפנות לחברת הביטוח. הוא נתן לנו את מס' התיק בביטוח). אני ואמי רצינו להמשיך עם התביעה אולם השתכנענו מהעו"ד כן לפנות לחברת הביטוח, שכן העו"ד טען שיש למצות את כל ההליכים קודם לכן. העו"ד פנה לחברת הביטוח וזו אמרה שתשלח אינסטלטור. שאלתי היא כזו, אני ואמי הזמנו מהנדס מומחה אשר אמנם לא התאפשר לו להיכנס לדירת השכן אולם לפי בדיקת הבית שלנו קבע כי בנוסף לתיקון הרטיבות שעל השכן לעשות בדירתו, יהיה צורך גם בפעולות ייבוש בדירה שלנו ובחדר המדרגות ובדירה של השכן אחרת הרטיבות תימשך. יש אפוא בעיית רטיבות רצינית ולאור התנהלותה המזלזלת של החברה אני לא סומכת עליהם שייתקנו כמו שצריך ואני רוצה שיהיה עליהם פיקוח, ולכן אני לאחרונה חושבת על כך שאולי כן צריך לפנות בתביעה למפקח על המקרקעין כי אני רוצה שיהיה פיקוח של מהנדס על התיקון של חברת הביטוח, כי אחרת, מה בעצם מבטיח לי שהחברה לא תעשה עוד תיקון קוסמטי?? אשמח לדעתך. אשמח גם לדעת אם המפקח על המקרקעין (או בית המשפט השלום) כן יכול להורות לי למצות בעצמי הליכים מול חברת הביטוח ורק אז המפקח (או בית המשפט) יישלח מהנדס מומחה מטעמו או שאיך שאני מגישה את התביעה המפקח או בית המשפט יישלחו מהנדס מומחה? אציין כי אני רוצה כבר מאד שבעיית הרטיבות תתוקן. אנחנו רואות איך היא מתפשטת בבית, מה שגורם כעס רב לאמי ואני חוששת לבריאותה. תודה רבה רבה !!!

עו"ד דניאל רותם

שלום ליאת, בעל הדירה ממנה נבעה הרטיבות אחראי בלעדית ובאופן מוחלט לאיטום מקור הנזילה ולתיקון כל הנזקים שנגרמו לכל שכניו כתוצאה של הנזילה. אין לך עילה לתביעה נגד חברת הביטוח שלו. חברת הביטוח התקשרה בהסכם ( פוליסת הביטוח) עם בעלי הדירה במסגרתו היא התחייבה לפצות אותו במקרה של נזק שינבע מפיצוץ צינור בדירתו. כדי לחסוך בהוצאות, חברת הביטוח שלחה שרברב מטעמה שעשה רק את המינימום האפשרי כדי לחסוך בעלויות. אמך זכאית לתבוע את בעלי הדירה ממנה נובעת הרטיבות לפצות אותה הן בגין כל הנזקים והן בגין הסבל ועוגמת הנפש שנגרמה לה עקב משך הזמן הרב שארך מאז הופעת הרטיבות בדירתה לראשונה ועד היום. אמך זכאית גם לבקש מהמפקח או מבית המשפט למנות מומחה שיבדוק אם השכן אכן אטם כראוי את מקור הנזילה כדי למנוע את חזרתה בהמשך. רצוי כי תגישו את התביעה באמצעות עו"ד המתמחה בתביעות מסוג זה. אם השכן יתנגד לכניסת מומחה או שרברב לדירתו כדי לבדוק את מקור הנזילה או אם היא תוקנה כראוי או לבצע תיקונים נדרשים, ניתן יהיה לבקש מהמפקח או ביהמ"ש צו שיפוטי שיורה לשכן לאפשר את הבדיקה או התיקון גם כנגד רצונו. צו שיפוטי כאמור ניתן לאכיפה גם בעזרת המשטרה. בסופו של המשפט, תוכלו לבקש מהמפקח או בית המשפט גם לחייב את השכן בכל הוצאות המשפט לרבות עלות כל התיקונים והבדיקות שיבוצעו בדירתו.

ליאת

שלום רב לך וראשית תודה רבה על תגובתך, המידע והעזרה. אני רוצה לחדד משהו - לגבי ההתנהלות מול חברת הביטוח - העו"ד שכתב עבורי את המכתב לשכן אכן חושב שהשכן הוא זה שצריך להתנהל מול חברת הביטוח, ואני יודעת שאני לא אמורה לתבוע את חברת הביטוח, אולם עורך הדין שלי הציע כן לפנות לחברת הביטוח (בעקבות המכתב מהשכן שמציע לנו לעשות זאת) כדי לוודא שהטיפול בפניית השכן אכן קיים ולוודא מה סטטוס הטיפול בתיק שכן העו"ד אומר כי גם אם נגיש תביעה, השכן יטען על ההתחלה לתת לחברת הביטוח לסיים את עבודתה. הוא אכן בירר מולם והם אמרו לו שהם ישלחו שרברב (שוב...), אולם כאמור, במחשבה שנייה אני בכלל מתחרטת שהעו"ד פנה אליהם כי הם בעצם יעשו שוב תיקון קוסמטי וימשכו שוב את הזמן ואני כן רוצה שיהיה פיקוח על מה שצריך לתקן בדירת השכן. בגלל זה אשמח להבהרה מצידך האם המפקח על המקרקעין אכן יסכים לתת צ'אנס נוסף לחברת הביטוח או שאיך שאגיש את התביעה המפקח ימנה מומחה? שאלה שנייה, הבנתי שתביעה מול המפקח מתנהלת יותר מהר מאשר תביעה בבית משפט השלום, מצד שני, תביעה מול המפקח לא מאפשרת תביעה על עוגמת נפש. מה שהכי חשוב לי כרגע זה שהרטיבות תטופל. אולם, מאחר ואמא שלי הגיעה לחדר מיון בשל לחצים בחזה בגלל הכעס על אופן התנהלות השכן והרס הבית, אני רוצה לתבוע את השכן גם על עוגמת נפש. לפיכך, האם במקרה כזה, שחשובה לי מאד מהירות הטיפול, יותר מפיצוי על עוגמת נפש (אבל לא רוצה לוותר על תביעה על עוגמת נפש) עדיף לי לבקש צו עשה מהמפקח ואח"כ לתבוע בבית משפט השלום על עוגמת נפש בלבד? ואם זה יעלה קצת יותר אז לא נורא כי זה שווה לי את מהירות ההליך. שוב, המון המון תודות !!!!!!!

forum moderator שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום בתים משותפים