מנהל הפורום עו"ד אילנית צירקלביץ
איטום גג בניין משותף
שלום, אני מתגוררת בדירה קומה 1 מתוך 4 בביניין משותף, לפני כשלושה חודשים דייר בקומה רביעית החליט על דעת עצמו כשבוע לפני החורף לבצע עבודת זיפות לגג מבלי ליידע את שאר הדיירים ולהביא מספר אנשי מקצוע להצעת מחיר. העבודה בוצעה ללא חשבונית וקבלה אך עם אחריות. כיום הדייר דורש ממני לשלם את חלקי בזיפות הגג וטוען שהוא ממש לא היה חייב ליידע אותי, הוא היה לחוץ בזמן וקיבל הצעה טובה. בנוסף, יש לנו אחריות על איטום הגג שבוצעה לפני 4 שנים ותקפה לעוד שנה אך מכיוון שלא בוצעו עבודות סיוד כל שנה האחריות לא תקפה. אציין שאין בבניין שלנו ועד מסודר ומנוהל. בנוסף, לי בלבד יש תוספת של כ-7 מ"ר מרובע ולגג שלי אני ביצעתי יריעות בשנה שעברה והשנה אף ביצעתי תיקון בעלות מבלי לדרוש חלק מאף שכן. שאלותיי הן: 1. האם הדייר פעל בצורה חוקית בכך שהביא בעל מקצוע וביצע את העבודה מבלי להתייעץ כלל עם השכנים? 2. האם הביניין חייב לדאוג גם לעבודת הזיפות בתוספת הגג שלי? 3. האם לאור הדברים הנ"ל אני חייבת לשלם על העבודה שבוצעה? תודה, סיון
שלום אני מתגורר בקומה הרביעית רכשתי את הדירה בחודש אוגוסוט ועד הבית פנה אלי לתשלום ועד על סך 60 שח סירבתי לשלם מכיוון שאין בבנין מנקה ותחזוקה רק חשמל משולם ביקשתי לראות ממנו על מה כספי הועד משולמים ורק אז אשלם כמו שאר הדירים וניתקלתי בסירוב ממנו. כעבור 4 חודשים בחודש 12 אחרי גשם חזק ניהיה לי רטיבות חזקב בבית וכל זה לאחר שהבית עבר שיפוץ מהיסוד. פניתי לועד ולשאר הדיריים ניתקלתי בסירוב הבאתי לגג 3 בעלי מקצוע ולאחר מכן שילמתי מכיסי הפרטי לבד את הנזק של כלל הבניין עבור 100 מטר של גג שמכסה את השטח של הבית שלי מתוך 300 של כלל הבניין מכיוון ש300 מטר זה נטל כלכלי כבד מאוד תוכלו לעזור לי מה לעשות עכשיו
1 הדייר היה אמור להתייעץ עם כולם לפני הזמנת העבודה 2הבניין חייב לדאוג גם לך כל עוד את משתתפת בתשלום 3מי שחייב להשתתף בתשלום הוא זה שגר מתחת לגג ועד לקומת קרקע . זאת אומרת שאם למשל עושים חצי גג שמאלי של הבניין אז כל צד שמאל משלם. 4 על יריעות קיימות יש ציפוי לבן ולא צריך לסייד אותם או להשחיר אותם עם זפת .
שלום,אמי גרה בבנין רכבת שבו שלוש כניסות.בכל כניסה שמונה דיירים.בכניסה שלה עשו זפת לחצי גג שמאלי.אמי גרה בצד הימני.האם היא צריכה להשתתף בעלויות?אודה לתשובה.
4. הגג שלי הוא למעשה חלק מהרכוש המשותף בביניין?
שאלות נפוצות:
רננה גל
איציק מויאל
שמעון
ציון סירי