שרון

נזילה מדירה מעלינו שלא מתוקנת כהלכה מזה שנתיים.

שלום רב, אנו בסאגה של נזילות מדירת השכנה מזה כשנתיים. הדירה מושכרת ובעלת הדירה מספרת שהנזילה תוקנה. בפועל הנזילה ממשיכה. לעניות דעתי, היא לא תיקנה. גם הדיירים שלה סיפרו שהנזילה לא תוקנה, מפני שמדובר בעלויות גבוהות מאוד. כעת הדיירים שלה עוזבים והיא הבטיחה להביא אינסטלטור מומחה לפתור את הבעיה. השאלה מה אני צריך לעשות כדי לגרום לה לתקן את הנזילה אחת ולתמיד- דרך מכתב מעורך דין, תרבות הדיור...אשמח לעצות. יש לציין שלדירה שלי נגרם נזק רב שאינני דורש אותו, העיקר שהנזילה תיפסק ואוכל לסדר את דירתי ולחיות כמו בן תרבות. מדובר באשה שעונה לי בחביבות בד"כ, אבל כנראה לא מוכנה לשלם עבור התיקון היקר מאוד. אגב, ישנם כמה מוקדים, כאשר אחד מהם קשור כנראה לנזילה בצינור השייך לכל הבניין (4 צול). השאלה אם באחריותה לתקן ואח"כ לדרוש מהועד את עלות התיקון.

item.Author מנהל הפורום עו"ד ונוטריון דניאל רותם

שלום שרון, מחובתה של שכנתך החביבה לתקן לאלתר את הנזילה שמקורה בדירתה. עפ"י תיאורך, יתכן כי קיים גם מקור נוסף לנזילה כגון צינור מים של הבניין. לדעתי, עליך לפנות הן לשכנה והן לוועד הבית ולדרוש מכל אחד מהם בנפרד לתקן את מקור הנזילה שבתחום אחריותו. הוועד חייב לתקן על חשבון הכספים שברשותו את הצינור המצוי מחוץ לדירת שכנתך עד לפתח דירתה של השכנה ואילו השכנה חייבת לתקן את כל מקורות הנזילה בתחום דירתה תהיה עלות התיקון ככל שתהיה. אם דרישתך לא תיענה בתוך זמן סביר, מומלץ להסתייע במכתב דרישה שישלח בשימך עו"ד. אם וועד הבית חבר באגודה לתרבות הדיור והוא משלם לאגודה דמי חבר שנתיים, יתכן כי תוכל להיעזר באגודה כדי לשלוח את מכתב הדרישה אם יהיה בו צורך.