איריס

השתתפות בנטל החלפת צנרת מרכזית בבית משותף של דירות צמודות קרקע

אנו בעלי 8 בתים צמודי קרקע הרשומים כבית משותף מ1972. ובין הבתים עובר שביל שתחתיו מונחת צנרת אספקת המים. עד לפני כחודש העיריה תיקנה על חשבונה את הפיצוצים בצנרת עד לשעון המים הצמוד לקיר המטבח של כל בית. לפני חודש הניחה מי הרצליה שעון מרכזי בתחילת השביל המשותף והודיעה כי מעתה הצנרת הרקובה באחריותינו - כל נזילה בצנרת שבשביל -יגבה החלק היחסי שלה מכל בעל בית והתיקון על חשבוננו. שאלותי: א. האם שינוי חד צדדי כזה הוא חוקי? ב. כיוון שמרחקי הבתים מהצינור המרכזי שעובר בשביל המשותף שונים זה מזה. והשלוחה מהצינור הראשי לכל בית עד השעון מים הפרטי עוברת בחצר הפרטית של כל אחד. איזה חלק של החלפת הצנרת יחשב לעלות משותפת לכל בעלי "הבית המשותף"? ג. האם נכון לדרוש מהעיריה שבהתאם לכך תתקין את שעון המים של הצריכה האישית בכניסה לחלקה הפרטית של כל בית ולא על קיר המטבח? בתודה

item.Author מנהל הפורום עו"ד ונוטריון דניאל רותם

שלום איריס, את מעוררת מספר שאלות. כדי להשיב לך באחריות צריך לעיין תחילה במסמכי הרישום של הבית המשותף כפי שהם רשומים בלשכת רישום המקרקעין וכן בחוקי העזר של הרשות המקומית שבה מצוי ביתך. לאור תיאורך, ברור כי מצבו של צינור המים המרכזי המספק מים לדירותיכם מחייב את החלפתו. כל בעלי הדירות של הבית המשותף חייבים להשתתף בעלות ההחלפה בהתאם להוראות תקנון הבית המשותף. במקרה של מחלוקת בין בעלי הדירות, המפקח על רישום המקרקעין בלשכה בה רשום הבית, מוסמך להכריע במחלוקת ולקבוע את שיעור ההשתתפות של כל אחד מבעלי הדירות. אינני מכיר את הבית ולא ראיתי את תשריט הרישום שלו ולכן לא אתיימר להשיב לשאלתך השלישית.