לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
איתן כץ

שיפוץ בית דו משפחתי וגרימת מטרדים לבעלי אחת הדירות

שלום, אני גר בבית דו משפחתי בבעלות פרטית בישוב אחוזת ברק. השכן שלי למבנה (הבית הצמוד) משפץ את ביתו, השיפוץ התחיל לפני כ שישה חודשים. לאור השיפוץ הוא עושה רעש שמאוד מפריע לי, הרעש נימשך מתחילת השיפוץ כששה חודשים. אני מעוניין לדעת אם יש הגבלה של זמן שהשיפוץ יכול להמשך. בנוסף כחלק מהשיפוץ הוא בונה קומה נוספת ליד המרפסת שלי, לכן כל המרפסת שלי מלוכלכת מבטון ואיני יכול לעשות בה שימוש כבר כחצי שנה, הקיר שלו חוסם את זרימת האויר שהיה פעם במרפסת. האם יש משהו שאפשר לעשות בנושא זה? תודה מראש

רפי

עיצבתי את האמבטיה במוצרים של מאיר המהיר ובנוסף רצפתי בקרמיקה את הרצפה. אני מאוד מרוצה מהשירות והתוצאות המחזיקות לטווח הרחוק. מדהים לגלות שגם במחירים זולים ניתן למצוא איכות כזו. היכנסו לפרטים על מאיר המהיר קרמיקה:http://www.meir-hamair.co.il/

עו"ד דניאל רותם

שלום איתן, עפ"י התקנות למניעת מפגעים ( מניעת רעש) התשנ"ג-1992, אסור לבצע עבודות תיקון, שיפוץ, בנייה והתקנת מתקנים הגורמות לרעש בבניין מגורים בין השעות 20:00 ל-07:00 למחרת בימי חול וכן אסור לגרום לרעש בימי מנוחה החל מהשעה 17:00 בערב יום המנוחה ועד השעה 07:00 למחרת יום המנוחה. ברם, אין שום הוראת דין, המוכרת לי, הקובעת הגבלה על משך השיפוץ או הבנייה. ברור כי אתה זכאי לדרוש משכנך לנקות לאלתר על חשבונו את הלכלוך שמקורו בעבודות הבנייה. אינני מכיר את תכנית הבנייה ולכן לא ברור לי כיצד חוסם הקיר שבנה שכנך את זרימת האויר למרפסת שהיא חלק מדירתך. כידוע, בעת הגשת בקשה להיתר בנייה נדרשת חתימת כל השכנים על הבקשה להיתר לאות כי הם אינם מתנגדים לבנייה עפ"י התכנית המבוקשת. הייתה לכם זכות להתנגד להיתר הבנייה בפני הוועדה המקומית לתכנון ולבנייה שהיא הרשות המוסמכת להוצאת היתרי בנייה. אם אתה סבור כי הבנייה גורמת לך למטרד, אתה זכאי להגיש תביעה לצו מניעה שיאסור על הבנייה לבית משםט השלום או למפקח על רישום המקרקעין בלשכת הרישום בה רשום הבית. אם שכנך מקים רעש בשעות המנוחה אתה זכאי להזעיק את המשטרה שמתפקידה לאכוף גם הוראות הדין בעניין מניעת מטרדי רעש בשעות המנוחה. בהצלחה וחג שמח.

forum moderator שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום בתים משותפים