מנהל הפורום עו"ד אילנית צירקלביץ
שימוש חריג ולא סביר בגג בבניין משותף
שלום, אני גרה בבניין הין שלוש קומות שבו יש גג שעליו דודים וגז. לגג אפשר להיכנס דרך דלת מחדר המדרגות. האם מותר לאחד הדיירים לעלות לגג במשך רוב שעות היום, לעשן שם, לשתות אלכוהול, לסדר לו פינה נוחה לכך שיש בה ספה ואף להזמין לשם חבר או שתיים לשבת איתו (שלא גרים בבניין)??? אני גרה בקומה אחרונה ויש לי חלון שמשקיף לאותו הגג. כל מי שנמצא על הגג רואה מה קורה בתוך הבית שלי והעישון ניכנס לי לתוך הבית, שלא נדבר על כך שיש גז על הגג וזה כל כך מסוכן. האם זה מותר לאותו אדם לשהות שם ולעשות את כל הדברים הנ:ל? תודה מראש על העזרה בעניין.
שלום שגית, כל אחד ואחד מבעלי הדירות בבית המשותף זכאי לעשות שימוש סביר ברכוש המשותף. עקרונית גג הבית המשותף אינו מיועד לשמש כפינת אירוח. את רשאית לשכנע את שכניך להעביר החלטה האוסרת על מי מבעלי הדירות להשתמש בגג או בכל חלק שלו למטרות חריגות כגון אירוח חברים. העובדה כי ניתן להשקיף מהגג לדירתך איננה תופעה חריגה. מי שגר בעיר צפוי לעיתים קרובות לאפשרות כי שכן יוכל להשקיף לדירתו. אני מניח כי בחלונות דירתך מותקנים תריסים אותם ניתן לסגור או לכוון כדי לשמור על פרטיותך גם אם לא התקנת בחלונות דירתך וילונות. אני סבור כי מקומם הראוי של בלוני הגז הוא בחצר במתקן מיוחד כדי להגן עליהם או בצובר ייעודי מוטמן בקרקע. אם את מאמינה כי תוכלי לשכנע שופט כי המטרד אכן מפריע לשימושך הסביר בדירתך, את יכולה להגיש תביעה לצו מניעה שיאסור על השכן "להתנחל" על הגג ולהשתמש בו באופן שיגרום לך מטרד.
הביעיה שבחוק בלונים על גג מותרים אם הותקנו לפני שנת 2000 ומשהו! אצלנו גם יש בעיה דומה! מפחיד! וכן דיירים הקימו מגרש משחקים ומסיבות על הגג! וזה לא עוזר ! ןחדר כושר על הגג! בישראל עבריינים מצליחים ואזרחים שומרי חוק אוכלים אותה! יש. שיטתות חוקיות שמשתמשים בהם בשכונות כדאי לקרוא ברשת!
שאלות נפוצות:
רננה גל
איציק מויאל
שמעון
ציון סירי