לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
חני רובין

הרחבת מרפסות מעל דירת גן

שלום, לפני שבועיים חתמנו על חוזה לקניית דירת גן בבניין בן 8 קומות, ועכשיו גיליתי בפייסבוק שהחל בשכונה תהליך של הרחבת מרפסות. 1) בתור דיירת בדירת גן, האם אני יכולה להתנגד להרחבת מרפסות במידה והדבר יגרום לירידת ערך הדירה, ידרוש שימוש בגינה לצורך בניין, או יהווה סכנה ומטרד? 2) אני מאמינה כי המוכרים ידעו על תהליך בפניו עומדים הבניינים ובחרו להסתיר זאת - האם זה מהווה הפרת חוזה (בחוזה הם הצהירו שלא ידוע להם על בעיות מבניות וכו'...) 3) במידה ובבניין עדין מגיסים חתימות, ואנחנו מקבלים לידינו את הדירה רק עוד חודשיים, האם אנחנו יכולים לדרוש להיות מעורבים בתהליך כבר מעכשיו? אנחנו לא נתנגד לתהליך לשם ההתנגדות, אבל אני מפחדת ממצב שבו יהיה מחטף ושאנחנו נפגע מהתליך, שממנו בתור דירת גן אנחנו בתוך לא נרוויח...

עו"ד דניאל רותם

שלום, אין ספק כי צד להסכם מכר חייב לנהוג בתום לב ולגלות לצד השני כל מידע רלבנטי אודות הממכר. איני מכיר את העובדות הנוגעות למו"מ שקדם לחתימת חוזה המכר ולא ראיתי את הסכם המכר ולכן לא אתיימר להביע דעה אם המוכרים הפרו את חובת תום הלב. מוטב שתתייעצו בעניין זה עם עוה"ד שייצג אתכם בהסכם. אתם רשאים להתנגד לכל תכנית בנייה אם יש לכם נימוקים ממשיים להתנגדות כזו. אתם זכאים לדרוש מהמוכרים להסמיך אתכם לייצג אותם בהתנגדות לבנייה באמצעות ייפוי כח ( שכן בשלב זה אינכם בעלים של הדירה שרכשתם לפני כשבועיים ). אם יתברר כי המוכרים הפרו את חובתם לנהוג בתום לב ותוכלו להוכיח כי הבנייה תפגע משמעותית בערך הדירה שרכשתם תוכלו לשקול תביעה לביטול חוזה הרכישה.

אסנת מלכי

האם בעקבות הרחבת המרפסות שמעל דירת הגן שבבעלותי אני זכאית לפיצוי מהקבלן המבצע פיצוי כספי מעבר להחזרת הגינה ושיפוצה לאחר הבניה. הרי אני הנפגעת היחידה ולא אוכל להשתמש בגינה בכל זמן השיפוץ .אשמח לתשובה

forum moderator שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום בתים משותפים