גיזום עץ בגינה פרטית
יש לי עץ פיקוס בדירתי, דירת גן בבניין משותף. העץ יפה, ירוק גבוה ומטופח. השכנים קומה מעליי לא אוהבים "ירוק בעיניים" ומעדיפים כנראה לראות את הבניין ממול. גובה העץ הינו בגובה המרפסת שלהם, אך אינו נוגע בה ומרוחק ממנה מטר-שני מטר לפחות. (אני הייתי שמחה מאוד אם השכנים מתחתיי היו מגדלים עץ גבוה שיקנה לי פרטיות לדירה מהבניינים ממול, אך הם משום מה, מעדיפים שיהיה מולם נוף של בניין ולא של עץ). הם מבקשים ממני, פעם אחר פעם, במשך שנים, שאגזום את הענשפים. מדי פעם השכן עצמו, בהסכמתי, מבצע קיצוץ קל של הענפים ולכך אני מסכימה. עכשיו הם רוצים (דורשים!) קיצוץ של 2 מטר בגובה העץ על חשבוני! שאלותיי: 1) האם אני חייבת להסכים בכלל? זה לא נוגע במרפסת שלהם וזה רק בגובה "השטח האווירי" שמול המרפסת שלהם. 2) על מי לשאת בעלות? עליי או עליהם? תודה!
שלום, על טעם וריח אין טעם להתווכח. שכניך בעלי הדירה שמעל דירתך זכאים לדרוש ממך לקצץ את ענפי העץ שלך בגובה דירתם. הואיל והעץ הוא שלך, עלייך לשאת בהוצאות כריתת הענפים שגובהם עולה על גובה תקרת דירתך.
אנו גרים בדירת גן. בגינתינו עצי צאלון שנשתלו עם כניסתינו לדירה במקביל לשכנים בדירה מעלינו. אנו מקפידים על גיזום העצים כך שלא יתקרבו לחלונות או מרפסת השכן. השכנים דורשים שוב ושוב שנגזום את העצים בגובה של רצפת דירתם. המשמעות הינה כריתת כל צמרות העצים כליל. האם יש חוק המחיעב לעשות זאת?
שאלות נפוצות:
הראל אריק
רות פור
רוני בורוכוב
רונית פלמון