נעמי

השתתפות של שאר הדיירים בהוצאות תיקון ביוב משותף

אני גרה בבית משותף 4 דיירים בבניין . ישנו ביוב בחצר הפרטית שלי ששיך לכל ארבעת הדירים . בשנה האחרונה היות והביוב מאוד ישן , הוא נסתם וגורם להצפות חוזרות ונשנות. הדיירים לא מעוניינים לתקן ולכן אני משלמת את כל ההוצאות לבד כי זה מפריע לי יותר מלכולם. איך אני גורמת להם להשתתף בהוצאות ששילמתי עד עכשיו ? איך מחייבים אותם להחליף צנרת חדשה? עד היום שילמתי למעלה מאלפיים ש"ח . בברכה

item.Author מנהל הפורום עו"ד ונוטריון דניאל רותם

שלום נעמי, צינור הביוב בחצר הבית המשוף הוא רכוש משותף ולכן החובה לתחזק אותו ולדאוג לתקינותו חלה על כל בעלי הדירות בבית המשותף. ועד הבית חייב לדאוג לתיקון הקלקולים ברכוש המשותף מתוך הכספים שהוא גובה או אמור לגבות מכל בעלי הדירות. אם שכניך יסרבו להשתתף במימון התיקון או להחזיר לך את הכספים שהוצאת לשם תיקון הצינור, את זכאית לפנות למפקח על רישום המקרקעין בלשכת רישום המקרקעין בה רשום הבית ולהגיש תביעה כדי לחייב את שכניך לשלם את חלקיהם בעלות התיקונים. אם אתם רשומים כחברים באגודה לתרבות הדיור, תוכלי להיעזר באגודה ובעוה"ד שלה כדי להמריץ את שכניך למלא את חובתם להשתתף בעלויות התיקונים.