לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
אורנה

המפקח על הבתים המשותפים, ותקנון מצוי

שלום רב, אשמח אם תוכלו לענות לי על כמה שאלות בקשר למפקח/ת על הבתים המשותפים. 1. אני מכהנת כוועד הבית בבניין שלי. האם על מנת לתבוע דייר שלא משלם מסי ועד אצל המפקח/ת על הבתים המשותפים אני צריכה להיעזר בעורך דין? או שאפשר ללא עורך דין? (אין לוועד כסף מיותר). אם אפשר ללא עורך דין - האם זה פוגם בסיכויי ההצלחה? 2. האם סמכות המפקח/ת נוגעת גם לבניין משותף שאינו למגורים, אלא מסחרי? (בניין משרדים ועסקים) 3. אין לבניין שלנו תקנון מוסכם. היכן אני יכולה למצוא את התקנון המצוי? הרבה תודה מראש על עזרתכם.

עו"ד דניאל רותם

שלום אורנה, להלן תשובות לשאלותיך:- 1. וועד הבית רשאי להגיש את התביעה נגד הדייר שלא שילם את חלקו בהוצאות אחזקתו וניהולו של הרכוש המשותף גם בלי להיעזר בעו"ד. אינני יכול לענות לך על השאלה אם זה יפגום בסיכויי הצלחתכם משום שאינני מכיר אתכם ואת כישוריכם. כללית, התביעה היא פשוטה להוכחה. ברור כי עו"ד מיומן המתמחה בתחום המקרקעין אמור לפעול ולייצג אתכם באופן יעיל ועשוי להגדיל את סיכוייכם לזכות בתביעה ללא תקלות וטעויות. בהקשר זה אציין כי המפקחת ככל בית משפט מוסמכת לחייב את הנתבע בהוצאות המשפט לרבות שכר טרחת עוה"ד שייצג אתכם. כלומר, קיים סיכוי טוב כי חלק משכה"ט שתשלמו לעו"ד יוחזר לכם ע"י הנתבע. 2. המפקחת מוסמכת לדון בכל סכסוך בנוגע לבית משותף גם אם חלק מהבית או אפילו כולו משמש לעסקים ושימושים מסחריים. 2. התקנון המצוי מצוי בתוספת לחוק המקרקעין. חפשי את חוק המקרקעין בעזרת גוגל ובסוף החוק תמצאי את התוספות לחוק.

אורנה

שלום רב ותודה על התשובה המהירה והברורה. שאלה קטנה נוספת: איך אני יודעת אם יש לנו תקנון מוסכם או לא? אם יש לנו - אולי נחתם פעם לפני חמישים שנה ואף אחד לא יודע היום את דבר קיומו בכלל - היכן אני יכולה למצוא אותו? האם הוא צריך להיות בטאבו או משהו כזה? או בנאמנות של איזה עורך דין? שוב, הרבה הרבה תודה!

עו"ד דניאל רותם

שלום אורנה, התקנון הוא אחד מתוך שלושה מסמכים המרכיבים את מסמכי הרישום של הבית המשותף. מסמכים אלו הם:- צו הרישום, התקנון והתשריט. ניתן לקבל מלשכת רישום המקרקעין תקליטור הכולל העתקים צילומיים (סרוקים ) של כל המסמכים הנ"ל תמורת תשלום אגרה בסך 33 ש"ח. בנסח רישום של הבית ( נסח מרוכז ) או בנסח פרטני של כל אחת מהדירות רשום בחלקו התחתון של התדפיס מספר תיק הבית המשותף ( תיק ב"מ ). בהצלחה.

forum moderator שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום בתים משותפים