אסתי

קיר חיצוני המהווה חזית קדמית נצבע ע״י דייר בצבע שונה

אחד הדיירים החליט על דעתו לצבוע את קירות החזית של דירתו (קיר חיצוני המהווה חזית קדמית) בצבע תכלת כאשר יתר קירות הבניין גם החיצוניים וגם הפנימיים צבועים בלבן? האם ישנה הפרה של חוק הבניינים המשותפים?

item.Author מנהל הפורום עו"ד ונוטריון דניאל רותם

שלום, הקירות החיצוניים של הבית מהווים רכוש משותף של כלל בעלי הדירות בבית. "ועד הבית" הוא הממונה הבלעדי על הרכוש המשותף. ועד הבית מחויב עפ"י החוק לשמור על תקינותו של הרכוש המשותף. ועד הבית כפוף להחלטות האסיפה הכללית של כלל בעלי הדירות בבית. אני סבור כי מעבר לפגיעה של השכן ברכוש המשותף יש במעשה שלו גם פגיעה בחזות הבית. אתה זכאי לדרוש מוועד הבית כי יפעל להחזרת המצב לקדמותו בין ע"י חיוב השכן לצבוע את הקירות החיצוניים בצבע זהה לצבעם של יתר קירות הבית או שהוועד יבצע את התיקון בעצמו וחייב את השכן בהוצאות הצביעה. אתה רשאי גם לפנות בתלונה למחלקת הפיקוח על הבנייה ברשות המקומית בה אתה גר. בחלק מהעיריות פועלת מחלקה לשמירת חזות העיר המטפלת בטיפוח הבניינים ושמירת חזותם.