משה

הפרעה לחניה הפרטית בבית משותף

יש לי חניה קצת רחבה בחניון תת קרקעי בבית משותף. תמיד חונה בצד אותו מישהו שמפריע לי לחנות וטוען שחלק מהחניה לא שלי והוא חונה בחלק זה. טענה זו אינה נכונה כי לפי תשריט החניה אין מקום לחניה כפולה וזו חניה רק שלי. מה עושים? אודה לכם אם תוכלו ליעץ לי בפורום זה או אחר.

item.Author מנהל הפורום עו"ד ונוטריון דניאל רותם

שלום, שטח החניה שלך הצמוד לדירתך הוא שטח פרטי ואין לאיש זכות בו. המחלוקת היא לגבי שטח שאינו צמוד לדירתך. שטח זה הוא כנראה (לא ראיתי את תשריט הבית המשותף) שטח שלא הוצמד לדירה כלשהי והוא חלק מהרכוש המשותף. למה הדבר דומה? לשכן שהיה מעמיד בחדר המדרגות לפני פתח דירתך חפץ שהיה מפריע למעבר בכניסה או היציאה מהדירה וטוען כי חדר המדרגות אינו רכושך הפרטי אלא רכוש של כלל הדיירים. אם אמנם אותו שכן מפריע לך לחנות בחניה שלך קרי לעשות שימוש סביר ורגיל ברכושך, אתה זכאי לעתור לצו מניעה שיאסור עליו להפריע לשימושך הסביר בחנייה שלך. את העתירה אתה יכול להגיש למפקח על רישום המקרקעין או לבית משפט השלום.