לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
ליאור

תשלום לשכנים על תוספת בנייה\הצבת פיגומים

שלום, אני גר בבניין 2 קומות, אני גר בקומה שניה, כאשר מתחתי קיימת דירת, שסגרו את מרפסת השמש כ-11 מטר מעל דירת הגן, לחדר. בסה"כ 4 עמודים ותקרה. מתחת לדירה הנ"ל קיימת דירת גן. כעת לשאלות: 1. השכן בקומה הראשונה, החליט לזרוק סכומים גדולים לאוויר, ורציתי לדעת בבקשה כמה עלי לשלם לשכן מתחתי על השתתפות ב-4 עמודים והתקרה ? 2. השכן בדירה גן, אינו מוכן להצבת 2 עמודים עבור הפיגומים בשטח הגינה שלו. לטובת טיח ופסיפס. מה אומר החוק לגבי זה, האם אני צריך לשלם לבעל דירת הגן וכמה ? תודה רבה

עו"ד דניאל רותם

שלום, 1. עליך לשלם לבעלי הדירה שמתחת דירתך על השימוש שתעשה בבנייה שהם בנו על חשבונם. את שיעור התשלום רצוי לקבוע במו"מ עם בעלי הדירה שמתחת דירתך בהתבסס על קבלות שיוכיחו כמה הוא שילם עבור בניית העמודים והתקרה. אם לא תגיעו להסכם, תאלצו להיעזר בחוות דעת של מהנדס בניין שיעריך את עלות הבנייה. 2. אם מדובר בהעמדת עמודים לתקופה קצרה לצורך הקמת הפיגומים ואם הגינה היא בבעלות הפרטית של בעת דירת הגן, עליך להבטיח לבעלי דירת הגן כי לאחר סיום העבודות בתנאי שהן תעשינה ברציפות בתוך זמן סביר אתה תשלם את כל ההוצאות עבור החזרת מצב הגינה שלו לקדמותה. גם בעניין זה מוטב לסכם את המחלוקת ברוח טובה תוך הפגנת נדיבות ורצון טוב להבין את צורכי הזולת וחששותיו.

איציק וקנין

אני גר בדירת גן בניתי תוספת של 40 מטר בבית.והשכן מעליי רוצה לבנות חדר 17 מטר ולהישתמש בשאר השטח כמרפסת איך מחשבים עלויות שהוא צריך לשלם לי.

ziv

אשמח לדעת מה היא האסמכתא המשפטית לתשובה מס' 1? מהיכן צומחת החובה?

ליאור

תודה רבה. 1. את שתי התוספות, תכנן אותו אדריכל ומהנדס (בתקופות שונות), במידה והמהנדס העביר לי חוות דעת של סכום ההשתתפות. והדייר מתחתיי מסרב לקבל את החלטת המהנדס, היות וטוען שמהנדסים אחרים ש"דיבר איתם" העבירו לו חוות דעת כפולה ואולי משולשת, האם במידה ויגיש תביעה נגדי בסכומים מופרזים, האם חוות הדעת של המהנדס שבנה את התוספות היא זו שתתפוס בפסיקת הדין ? 2.לגבי הדייר בדירת גן, למרות שאני חתום בפני העירייה לתקן כל נזק שאגרום בזמן העבודה, הדייר מסרב להסכים. ורוצה ככל הנראה לסחוט כספים ממני, האם אתה ממליץ לי לפנות למפקח על המקרקעין ? בנוסף הדייר חתם לי עבור ההיתר, ומעכב לי את העבודה, דבר שגורם לי נזק כספי מול הקבלן. אודה לדעתך תודה רבה

עו"ד דניאל רותם

שלום ליאור, 1. לשאלתך הראשונה. איני יכול להתחייב כי חוות הדעת של המהנדס שתכנן את תוספות הבנייה ופיקח על בנייתן היא זו שתאומץ ע"י השופט שישב בדין. אולם, סביר להניח כי התשובה היא חיובית. 2. לשאלתך השנייה, עפ"י מצב הדברים כפי שתיארת, אין לך מוצא אחר מאשר להיעזר בצו שיפוטי. כפי שציינת, השיהוי גורם לך הפסדים. לפיכך, עשה את המתחייב והצלח.

ליאור

תודה רבה על תשובתך המקצועית, עזרת לי מאוד

forum moderator שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום בתים משותפים