התנגדות לתוספת בניית מרפסת לדירה
שלום רב בבנין שאניי גר בו גריים 32 דיירים 30 דיירים מעוניינים בתוספת מרפסת לדירה , דייר אחד מחוסר אמצעיים לא יכול לשלם את הסכום , נשארתי אני שהסיבה שאני לא מעוניין זה בגלל שהתוספת המרפסת גורמת לדירה שבא אני גר בא לאי כניסה אור לבית. אני גר בקומה 7 ומעלי יש פנטהאוז כאשר החלק של הסלון עכשיו מוסתיר כמטר וחצי ומחשיך את כניסת האור לסלון ובכלל.ו בנוסף למטר וחצי כאשר בעתיד היה מרפסת המרחק הוא כ4 מטר של התיקרה של הפנטהאוז + המרפסת וזה יגרום לי לדעתי לירידת ערך הדירה ובנוסף מחשיך לי את הדירה השאלות הם: 1 האם אני יכול לתבוע את הדיירים על ירידת ערך הדירה שלי ולפצות אותי בכסף? 2. מה עלי לעשות בנושא?
שלום, אני מניח כי כוונת שכניך להוסיף מרפסות פתוחות (מרפסות שמש ) לדירותיהם. אתה רשאי להגיש התנגדות מנומקת למתן ההיתר לבנייה לועדה המקומית לתכנון ובניה הפועלת ליד הרשות המקומית בה אתה גר. להערכתי, אם אתה תהיה המתנגד היחיד לתוספת הבנייה סיכוייך לשכנע את הועדה להמנע ממתן היתר לתוספת הבנייה אינם גדולים. אם אתה משוכנע כי תוספת בנייה מעל דירתך תגרום לירידת הערך של דירתך עליך להצטייד בחוות דעת מקצועית של מומחה - שמאי מקרקעין. השמאי מוסמך גם להעריך את שיעורה של ירידת הערך של דירתך. בכל מקרה, אם אמנם יתברר כי דירתך אכן עלולה להיפגע עקב תוספת בנייה של הדירה שמעל דירתך, תוכל לתבוע את בעל הדירה שמעל דירתך. לעניות דעתי, לא תהיה לך עילת תביעה נגד כלל הדיירים שהרי התוספות לדירותיהם לא תשפענה על דירתך.
שאלות נפוצות:
הראל אריק
רות פור
רוני בורוכוב
רונית פלמון