מנהל הפורום עו"ד אילנית צירקלביץ
נזק לרכוש פרטי כתוצאה מסתימת צינור ביוב של הבניין
באחת מיציאות הביוב של הבניין נוצרה סתימה בשל שורשים שכנראה בהדרגה התעבו וסתמו את הצינור. הסתימה הובילה להצפה במטבח של הדירה בקומה הראשונה. מאחר וזאת דירה שלא מתגוררים בה, הדבר התגלה רק לאחר כמה ימים ולא באופן מיידי. נגרם נזק בעיקר לארון המטבח החדש. האם עלות התיקון לארון המטבח הנה באחריות ועד הבית? האם יש משמעות לכך שאין כרגע דיירים בדירה, ולכן עלו על הנזק בשלב מתקדם יחסית? אשמח לדעת מי אחראי לפיצוי. לבניין אין ביטוח לנזקי צנרת, רק ביטוח אחריות כלפי צד שלישי וביטוח אחריות מעבידים. בתודה מראש.
שלום, צנרת הביוב של הבניין היא חלק מהרכוש המשותף של הבניין. הנציגות ( ועד הבית ) מחויבת לשמור על תקינותה והחזקתה במצב תקין. האחריות לתיקון הנזקים שגרמה ההצפה עקב הסתימה חלה על ועד הבית. אם תוכלו להוכיח כי הנזק לדירה בקומת הקרקע החמיר עקב היעדרם של בעלי הדירה וכי ניתן היה להקטין את הנזק אם בעלי הדירה היו נוקטים מיידית בצעדים להקטנת הנזק, בית המשפט עשוי להטיל על בעלי הדירה שניזוקה חלק מהאחריות לנזקיהם בנימוק שהם לא מילאו את חובתם להקטין את הנזק. לשאלת קיומו של ביטוח לרכוש המשותף או היעדרו אין משמעות בהקשר זה. יחד עם זאת, מומלץ לבטח את הרכוש המשותף גם כנגד נזקי מים שכן תמיד קיים סיכון כי צנרת שהיא בתחום הרכוש המשותף (כגון בחדר המדרגות או בגג ) "תתפוצץ" וההצפה תפגע בדירות בבניין או ברכוש המשותף.
עו"ד רותם שלום, היכן נכון יותר לדון במקרה הזה (נזק שגרם להצפה) ? האם בפני המפקח על בתים משותפים או בפני ביהמ"ש לתביעות קטנות/בית משפט השלום ? תודה, דניאלה
שאלות נפוצות:
רננה גל
איציק מויאל
שמעון
ציון סירי