מקום חניה מול בלוני גז
שלום, אני גרה בדירה בשכירות בבניין ובו 16 דירות, הבנתי כי לא לכולם יש חניה בטאבו וחלק מהחניות הן חניות מוסכמות וחלק הן חניות של הראשון זוכה. ישנה דיירת שחונה מול בלוני הגז, אם אני איני מוצאת חניה אני מחנה בחומה, הדיירת הזאת טוענת שזה מפריע לה למרות שבפועל הדבר אינו מפריע לה. שאלתי אותה האם בכלל יש לה חניה בטאבו התחמקה מלענות. שאלותיי הן: איך אני יכולה לברר למי יש חניה בטאבו בבניין ודבר שני חשוב עוד יותר האם בכלל מותר להחנות מול בלוני גז? עוד משהו ... ישנו רכב בחנית הבניין שמשמש כרכב מחסן ואינו זז במשך כשנה ויש סימנים לכך בצמיגים שהם בלי אויר וכל הרכב מלא בחומרי בניין ועבודה בפנים, כל הדיירים טוענים שהאוטו אינו שייך להם, איך ניתן לדעת של מי הרכב? והאם ניתן לגרור אותו? אודה לתשובתך המהירה
שלום, להלן התשובות לשאלותיך:- 1. כדי לברר מי הבעלים של החניות בחצר הבית המשותף תוכלי לקבל בלשכת רישום המקרקעין תקליטור הכולל בתוכו העתקים סרוקים של כל מסמכי הבניין דהיינו:- צו הרישום, התקנון ותשריט הבית המשותף. במסמכים אלו תוכלי לראות את מקומן של החניות ושייכותן לדירות. 2. כדי לברר אם מותר לחנות בקרבת בלוני הגז עלייך לפנות לחברת הגז. 3. ניתן להתלונן ברשות המקומית על הרכב שלא הוזז ממקום הימצאו זמן רב. העירייה מוסמכת לגרור אותו מהמקום.
שאלות נפוצות:
הראל אריק
רות פור
רוני בורוכוב
רונית פלמון