לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
יוסף ברוך

פינוי בינוי בפ"ת

שלום, אם בבעלותי דירת 4 חדרים, 78 מ"ר, מה אני אמור לקבל בתמורה, לפי חוק? אם בבעלותי דירת 3 חדרים, 68 מ"ר, מה אני אמור לקבל בתמורה, לפי חוק? האם הדירות לעיל, אמורות ע"ח חוק, לקבל את אותה התמורה? איפה אפשר לראות את החוק של פינוי בינוי, מבחינת תמורה לדיירים? במידה ומציעים לדירות 3 ו4 חדרים את אותו הדבר, ואני בתור בעל דירת 4 חדרים מסרב לחתום, האם אני נחשב דייר סרבן? תודה,

שירי קלדרון, עו"ד

יוסף שלום, נושא התמורה אינו קבוע באופן מפורש בחוק, עם זאת דירת התמורה צריכה להיות גדולה יותר מהדירה הקיימת. עם זאת, הסכם הפינוי בינוי קובע מפתח תמורה אשר במסגרתו נלקח בחשבון תמהיל הדירות אשר ניתן לבנות במתחם מבחינה תכנונית(3,4,5 חדרים, אחוזי הבנייה הנוספים והכדאיות הכלכלית של היזם. למשל, יתכן ובפרויקט לא יבנו כלל דירות של 3 חדרים ואז גם דייר שהייתה לו דירת 3 חדרים אוטומטית מקבל דירת 4 חדרים. נתון נוסף אשר בדר"כ נלקח בחשבון הוא שטח הדירה, החוק קובע כי דירה בשטח של עד 200 מ"ר תהא פטורה ממס שבח, כך שבדרך כלל יעדיף היזם/קבלן מבצע לבנות דירות בשטח של עד 200 מ"ר. לאור האמור, היה והתמורה לה הינך זכאי מהווה דירה גדולה יותר מזו הקיימת בבעלותך הרי שסרובך יחשב כסורב מטעמים שאינם סבירים ותחשב כדייר סרבן החוסה תחת חוק "הדייר הסרבן" ותהא נתון לתביעה של הדיירי הרוב בביהמ"ש. המלצתי היא כי בטרם תסרב לקבלת דירת התמורה, תפנה ליזם/קבלן ותציג בפניו דרישותך יתכן ותגיעו לעמק השווה וכלל לא תדרש לסוגיית הסרבנות. בהצלחה, שירי קלדרון, עו"ד

רני

כן, אתה תחשב סרבן. כי החוק קובע שבמידה והדירה החדשה עולה יותר מדירתך הנוכחית, אתה לא רשאי לסרב(בתנאי ש 80% חתמו) ולכן אין קשר לגודל דירתך ביחס לאחר, אלה בשווי דירתך היום, מול שווי הדירה שמציעים לך. מקובל בפינוי בינוי לתת תמורה אחידה לכולם. אתה יכול ורשאי לקבל פיצוי כספי או ש"ע על גודל דירתך, אבל לא חובה לתת לך אותו, זה נתון למו"מ עם הקבלן.

אהרון

לא הגיוני לתת תמורה אחידה לכולם. לדוגמא כאשר לבעלי נכס יש זכויות (טאבו, זכיות הקניין הפרטי של בעל הנכס) לא שוות, לדוגמא ל-1 5% ול-2 10% ושניהם יקבלו אותה תמורה? על פניו נראה ש"המומחים ובעלי עניין " "בורחים" מהבעיה הנ"ל.

שרה

אתה צודק, אין שחור לבן בהריסה בנייה. היום עו"ד וקבלנים נתלים על המושג "סרבן" כדי להצדיק את העוולות שהם עושים כלפי דיירים. מדובר ברכוש שלך ולאיש אין זכות לפגוע בזכויות שלך כדי להתעשר על גבך. אגב, עברו מאז 6 שנים, יכול לעדכן אם ביצעו תמ"א אצלכם ואיך?

forum moderator שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום תמ"א 38 ופינוי בינוי