לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
דני

האם שתי בנינים צמודים נחשבים כשתי כניסות

שלום רב אני גר בבניין 4 קומות סה"כ 16 דיירים וצמוד אליו עוד בניין 4 קומות גם עם 16 דירים סה"כ 32 דיירים חשוב להדגיש שזה לא בניין רכבת בבניין שאני גר רק 10 דיירים רוצים תמא 38 כלומר חסר אחד לרוב ואילו בבניין השני הצמוד אלינו 14 דיירים רוצים תמא 38 האם הם יכולים לחייב אותנו לבנות תמא 38 היות ואם מצרפים את כלל החתימות יש להם רוב, או שרואים כל בניין בנפרד? תודה רבה

עו"ד שי אליאב

צריך לבדוק האם הבניינים רשומים תחת חלקה אחת ובמסגרת צו בית משותף אחד. אם רשומים כבנין אחד - התשובה חיובית.

דני

תודה אולי הנתון הבא יוסיף להבהרת התמונה הבנינים אכן רשומים כחלקה אחת, אך לכל בניין יש מספר בלוק אחר, כלומר זה לא כמו בבניין "רכבת" שמספר הבלוק זהה לכול הדיירים. מה זה צו בית משותף אחד? האם צריכים להתקיים שני התנאים? גם שיהיו רשומים כחלקה אחת וגם שיהיו במסגרת צו בית משותף? היכן ניתן לברר זאת, האם בעיריה או אולי במקום אחר? אני מתנצל אם הארכתי אך אודה לך אם תשלים לי את התמונה

עו"ד שי אליאב

יש להוציא נסח של הבניין ולראות אם כל הדיירים של הבנין נמצאים באותו הנסח. בנסח ניתן לראות אם בכלל המבנה רשום בצו בית משותף. המספרים שנותנת העירייה אינם רלוונטים לעניין זה. אם הבניינים רשומים כבית אחד - כל בית עצמאי ולא תלוי בשני. אם רשומים יחדיו, אך כל כניסה מתנהלת באופן עצמאי, ניתן לראות בו כבית מורכב, כמשמעו בחוק המקרקעין. במקרים אלו, ניתן לפעול כך שיבוצע פרויקט לכל כניסה בנפרד.

דני

הוצאתי נסח מרוכז דרך שירות התשלומים הממשלתי מאתר משרד המשפטים לפי הנאמר בנסח כל הדיירים בשני הבניינים (כל בניין 16 דיירים) מופיעים במספור של 1 עד 32 וכשמגיע לבניין השני כלומר דייר 17 כתוב כניסה ב' אז מה משמעות הדברים? לא ראיתי בנסח את המילים "צו בית משותף" האם אנו כמו שכתבת , אני מצטט "אם הבניינים רשומים כבית אחד - כל בית עצמאי ולא תלוי בשני" שוב תודה על כל העזרה

עו"ד שי אליאב

בית משותף יופיע לך תחת ב"מ. אבהיר, אם אתם רשומים במסגרת צו בית אחד, או תחת רישום אחד לחלקה אחת של שני הבניינים, ואין הפרדה רישומית בין הבניינים, במצב זה כל בעלי הדירות בסירה אחת. יחד עם זאת, גם במצב זה, אם כל כניסה מתנהלת באופן עצמאי ונפרד מכניסה אחרת, ניתן להכריז על הבית כבית "מורכב". במצב זה, ניתן יהיה ליצור הפרדה משפטית שבין הכניסות, וכל כניסה תוכל לבצע פרויקט עצמאי.

forum moderator שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום תמ"א 38 ופינוי בינוי