אודות המשרד
משרד עורכי דין צדקוני-סיון, שנוסד בשנת 1992, עוסק בייצוג אנשי כוחות הביטחון מול משרד הביטחון והמוסד לביטוח לאומי. המשרד נשען על ניסיונם העשיר של עו"ד עודד צדקוני ועו"ד תמר סיון, אשר שירתו כפרקליטים בפרקליטות מחוז תל אביב (אזרחי) וייצגו את משרד הביטחון בתיקי נכים.
ממיקומנו הייחודי כמי ששירתו בעבר בפרקליטות המדינה וייצגו את משרד הביטחון, אנו מביאים הבנה מעמיקה של המערכת מבפנים. כיום, אנו מנצלים ידע זה לטובת לקוחותינו - אנשי כוחות הביטחון הזקוקים לייצוג מול המערכת. שירותינו כוללים ייצוג נכי צה"ל, משטרה, שב"כ ושב"ס בוועדות רפואיות ובבתי המשפט, וכן טיפול בתביעות מול המוסד לביטוח לאומי בנושאי פגיעות איבה, תאונות עבודה ונכות כללית.
משרדנו מטפל במגוון רחב של פגיעות גוף ונפש, כולל פגיעות אורטופדיות, פוסט-טראומה (PTSD), מחלות כרוניות כגון סכרת ואסטמה, וכן מקרים של רשלנות רפואית במהלך השירות הצבאי. אנו מלווים את לקוחותינו בכל שלבי התהליך - מהגשת התביעה הראשונית, דרך הוועדות הרפואיות ועד לערעורים בבתי המשפט.
אנו מאמינים כי הצלחה בתיק מבוססת על שילוב של ידע משפטי מעמיק, הבנה רפואית והתעדכנות מתמדת. לשם כך, אנו משתתפים בהשתלמויות ייעודיות ברפואה למשפטנים ומקפידים על תהליך מתמיד של למידה והפקת לקחים. כל תיק מטופל באופן אישי על ידי עורכי הדין השותפים, תוך הקפדה על שקיפות מלאה מול הלקוח ועדכון שוטף.
פיתחנו מודל ייחודי של הסכם שכר טרחה המציג "תפריט" מפורט של כל הפעולות האפשריות בתיק. גישה זו מאפשרת ללקוחותינו להעריך מראש את העלויות הצפויות בכל שלב של ההליך המשפטי, ומונעת הפתעות לא נעימות בהמשך הדרך.
צרו קשר לייעוץ ראשוני
- עברית
- אנגלית
כתבות מאת צדקוני - סיון משרד עורכי דין
מתי כדאי לערער על החלטת ועדה רפואית של משרד הביטחון?
אתם בטוחים שמגיעים לכם יותר אחוזי נכות, אבל האם יש סיכוי שתקבלו אותם? עו"ד תמר סיון, מומחית לייצוג אנשי כוחות הביטחון, על השיקולים בערעור
זכויות נפגעי פעולות איבה - סקירה ערב יום הזכרון
אם נפגעתם בפעולות איבה מגיעות לכם זכויות, הדומות במהותן לזכויות נכי צה"ל - מהן וכיצד ניתן לקבל אותן?
התיקון לחוק הנכים: לחשב מסלול מחדש
התיקון לחוק הנכים צמצם באורח דרמטי את ההכרה באנשי קבע כנכי צה"ל. האם זו בשורה רעה? לא בהכרח, בהתחשב באלטרנטיבות. סקירה מקיפה
שינוי בחוק נכי צה"ל - המהפכה בפתח
ע"פ התיקון לחוק, יצומצמו מאוד המקרים בהם יוכרו נכויות של אנשי קבע כנכויות שנגרמו תוך ועקב השירות - על תיקונים נוספים, בכתבה שלפניכם
משרד הביטחון ונכי צה"ל - אילו זכויות מגיעות לכם?
פציעה בזמן שירות סדיר, הופעה בפני ועדה רפואית, הסעות לטיפולים - סיטואציות אלו ואחרות הוזכרו בשאלות שנשאלו לאחרונה בפורום משרד הבטחון - נכי צה"ל. כל התשובות, לפניכם
חוק הנכים - מורה נבוכים
חוק הנכים הוא החוק העיקרי המסדיר זכויות נכי צה"ל. כיצד נקבעת דרגת הנכות? האם ניתן לערער על הקביעה? על כל אלו ועוד במדריך שלפניכם
לפני הגיוס לצה"ל - מה מעמדו של שוחר שנפגע?
פגיעות במהלך מבחני מיון וגיבושים לפני גיוס, מעמדו של שוחר - האם ישנה זכאות לזכויות המוקנות לחיילים? האם ביהמ"ש משווה את מעמדו של שוחר למעמדו של חייל?
קביעת נכות לנכי צה"ל: מה השתנה בעיגול?
כיצד מחשבים דרגת נכות כוללת? מה קורה כאשר החישוב בשיטת השקלול מביא לתוצאה של שברי אחוזים? כיצד הכריע ביהמ"ש העליון בנושא?
ביהמ"ש: תביעות נכי צה"ל הן במסגרת חוק הנכים
ביהמ"ש המחוזי קבע לאחרונה, כי חייל שנפגע לא יוכל להגיש תביעה אזרחית כנגד המדינה, שכן הדין הוא חוק התגמולים
ערעור על החלטת ועדה רפואית לפי חוק הנכים - האם כדאי?
לא תמיד כדאי או מוצדק להגיש ערעור לפי חוק הנכים - מומלץ לבדוק ראשית את כל הנתונים וההשלכות של ההליך הנ"ל
זכויותיו של חייל שנפגע בחופשה
התנאים להכרה בנכה צה"ל מנויים בחוק התגמולים. במקרה שהפציעה נגרמה עקב "התנהגות רעה וחמורה", לא יהיה הנפגע זכאי להכרה
תיקון תקנה 11 לחוק הנכים - עשיית צדק מאוחרת עם נכי צה"ל
בכך בא על תיקונו העוול ארוך השנים, ומצבם של נכי צה"ל הושווה, בנקודה זו, למצבם של נפגעי העבודה
המלצות ועדת גורן – חוות דעת
עו"ד תמר סיון סבורה, כי אם יאומצו המלצות ועדת גורן, תהיה זו מהפכה של ממש בכל הנוגע לחוקי התגמולים ולזכויות נכי צה"ל ומשפחות שכולות.